Голова Франківської ОДА обіцяє до кінця року відремонтувати дорогу, яку блокували

Голова Франківської ОДА обіцяє до кінця року відремонтувати дорогу, яку блокували

Укрінформ
На Прикарпатті дорогу Яблунів-Делятин, через поганий стан якої жителі проводили акції протесту, завершать ремонтувати до кінця року і скерують на ремонт додаткові кошти.

Про це заявив на прес-конференції голова обласної держадміністрації Олег Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«20 млн грн – це додаткові гроші. ... З керівником Служби автомобільних доріг ми ухвалили рішення, що Укравтодор, не зменшуючи суми на експлуатацію доріг в області у зимовий період, дозволив додатково задіяти 20 млн грн на поточний і середній ремонт дороги Яблунів-Делятин, збільшивши цю суму до 120 млн грн. На дорогу Яблунів-Делятин у цьому році буде скеровано 80 млн грн. До кінця року закінчать ремонт цієї дороги, а ми забезпечимо це фінансування - відповідно до акту виконаних робіт. Наступного року будуть скеровані ще 45 млн грн», - повідомив Гончарук.

За його словами, у 2017 році ця дорога мала статус державного значення і на її відновлення запланували скерувати 100 млн грн. Тоді  фінансування не відбулось, хоча тендерні процедури  провели вчасно. З 1 січня на утримання і ремонт доріг в Івано-франківській області, а це близько 3 тис. км, з Дорожнього фонду отримали 278 млн грн.

«Розумію, одні люди вимагали якісної дороги Яблунів-Делятин, інші – безпечного проїзду у гірській місцевості. Фінансування нам не дозволило вирішити одночасно усі проблеми», - зауважив Гончарук.

Він додав, що наступного року Прикарпаття очікує збільшення фінансування на ремонт і утримання місцевих доріг до 400 млн грн. Тоді, каже керівник ОДА, в області першочергово відремонтують шляхи, які з’єднують райони. Серед головних завдань – відновлення дороги у місті Болехів, яка отримує найбільш інтенсивне навантаження, та сполучення обласного центру з Тернополем.

Нагадаємо, у червні селяни заблокували дороги у Делятині та Стопчатові з вимогою відремонтувати шлях Яблунів-Делятин. Тоді вони погрожували «наглухо» перекрити проїзд до курорту «Буковель». Активісти запевняли, що напрямок у 33 км не ремонтували роками, а тому проїзд цією дорогою триває понад 2 години.

10 вересня група пікетувальників увірвалась до кабінету голови Івано-Франківської ОДА з вимогою скерувати на ремонт дороги Яблунів-Делятин додатково 20 млн грн, поставивши ультиматум: або за дві години віднайти кошти, або ж написати заяву про відставку.

Гончарук підписав розпорядження про включення цієї дороги до переліку тих, на яких до кінця року заплановано здійснити поточний та середній ремонт і скерувати на це 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-