МОЗ: показники шкідливих речовин на Херсонщині - у межах норми

МОЗ: показники шкідливих речовин на Херсонщині - у межах норми

Укрінформ
Показники шкідливих речовин на територіях Херсонщини, наближених до розташованого в анексованому Криму заводу "Титан", залишаються у межах норми.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"За минулу добу жителі Херсонської області не зверталися за медичною допомогою, а показники шкідливих речовин залишаються у межах норми. МОЗ закликає жителів області звертатись до лікаря при перших ознаках отруєння. Станом на 12 годину 7 вересня 2018 року, за результатами лабораторних досліджень грунту, води та повітря на території Херсонської області перевищень допустимої концентрації оксиду азоту, оксиду сірки, сірководню, оксиду вуглецю не виявлено. Заміри проводились у найближчих селищах прикордонної території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонщини", - наголосили у МОЗ.

У відомстві поінформували, що за минулу добу до закладів охорони здоров’я області для отримання медичної допомоги громадяни не зверталися, а усі заклади охорони здоров’я регіону за потреби готові надати необхідну допомогу населенню.

"Вночі з 6 на 7 вересня на території деяких районів Херсонської області випадали опади у вигляді дощу. Дощ зменшив рівень діоксиду сірки та зважених речовин (пилу) в атмосферному повітрі та на грунті. Їхня концентрація не шкідлива для здоров’я. Також жителям населених пунктів можливого ураження запропоновано за бажанням провести оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих таборах курортних районів області. Відповідні структурні підрозділи МОЗ України та інших міністерств продовжують проводити регулярні лабораторні дослідження повітря і тримати на контролі стан здоров’я мешканців області.

Читайте також: Забруднення Херсонщини: школи і садки закривають, дітей вивозять на оздоровлення

У МОЗ підкреслили, що, у разі погіршення самопочуття (неприємного присмаку у роті, подразнення слизових оболонок очей, органів дихання, шкіри) слід терміново звертатися до лікарів.

"Мінімізувати ризики для здоров’я допоможе дотримання правил гігієни: частіше приймайте душ та вмивайте обличчя, робіть вологе прибирання, пийте більше рідини: води, чаю, молока з содою та маслом і. т.д., мінеральної воді, ретельно мийте овочі та фрукти у проточній воді та зрізайте з них шкірку, не потрібно випасати худобу або заходити в низини, яри, балки, утримайтеся від купання у відкритих водоймах", - радять у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-