У Миколаєві просять Укравтодор повернути майже 100 мільйонів на ремонт доріг

У Миколаєві просять Укравтодор повернути майже 100 мільйонів на ремонт доріг

Укрінформ
У Миколаївської області Укравтодор забрав раніше виділені майже 100 млн грн на ремонт доріг з формулюванням «через не забезпечення проектною документацією та не готовністю до реалізації».

Про це заявив керівник Служби автодоріг Миколаївської області (САД) Андрій Максименко.

«Те, що у Миколаївської області за рішенням Укравтодору і Міністерства інфраструктури забрали 99 мільйонів гривень з ремонту доріг – свідоме непорозуміння, яке мені важко пояснити. Раніше зняли 300 млн грн з бетонної дороги Н-14 через те, що Антимонопольний комітет заблокував тендери. Чи було куди їх відправити? Так. У нас сьогодні недофінансування становить понад 266 млн грн – це там, де тендери вже відбулися, є всі проекти і договори, але немає грошей. Як можна було забрати кошти звідти, де вже готова вся документація?», - сказав Максименко.

Він також зауважив, що ніхто в Укравтодорі йому не пояснив, чому таке сталося, а сам він не розуміє, бо він «не політик і не грає в незрозумілі ігри». Своєї вини у цьому питанні він не бачить, бо зробив усе можливе.

Максименко також звернувся до Укравтодору з проханням повернути ці кошти в область під його особисту відповідальність – він обіцяє, що освоїть їх вчасно. Але якщо кошти не повернуть, він піде з посади, бо не бачить можливості далі працювати, «адже дав обіцянку мешканцям області ремонтувати дороги, коли ті їх перекривали з відповідною вимогою».

Варто зазначити, що обурення керівника САД викликало рішення Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року, згідно з яким у Миколаївської області забрали раніше виділені 98,6 млн грн на ремонт доріг з формулюванням «через не забезпечення проектною документацією та не готовністю до реалізації». Ці кошти віддали іншим регіонам.

Між тим, дороги Миколаївщини визнані одними з найгірших в Україні, у тому числі і через значну кількість портів, куди перевантажені фури возять зерно та інші вантажі.

Мешканці сіл та районів часто їх перекривають з вимогою забезпечити ремонт.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 373 мільйони від продажу держоблігацій

Як повідомляв Укрінформ, за результатами 7 місяців роботи урядом прийнято рішення щодо перерозподілу коштів, передбачених окремими бюджетними програмами. Перерозподіл буде здійснюватися з об'єктів, де за результатами проведених тендерних процедур виникла економія коштів. Ці кошти будуть перерозподілені на інші об'єкти, що потребують додаткового фінансування. Також з переліків виключено об'єкти, які не забезпечені проектною документацією та не готові до реалізації.

У рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» зменшено видатки Волинській області на 3,87 млн грн; Житомирській - на 61,4 млн грн; Івано-Франківській - на 47,97 млн грн; Київській - на 28,37 млн грн; Миколаївській - на 98,61 млн грн; Чернівецькій - на 67,81 млн грн.

Натомість низці областей збільшено видатки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-