У Кременці поляки та українці вшановують поета Юліуша Словацького

У Кременці поляки та українці вшановують поета Юліуша Словацького

Укрінформ
У місті Кременець на Тернопільщині розпочався українсько-польський міжнародний літературно-мистецький форум «Діалог двох культур», приурочений до річниці з дня народження польського поета і драматурга Юліуша Словацького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такий форум проводимо уже 14-й рік поспіль у місті, де 4 вересня 1809 року народився великий польський поет і драматург Юліуш Словацький. Упродовж кількох днів проводитимемо літературні читання, мистецькі зустрічі, наукові конференції, презентації книг та нових імен в культурах українського та польського народів», - розповіла кореспонденту агентства директор музею Юліуша Словацького у Кременці Тамара Сеніна.

Зранку члени польської делегації та представники громади Кременця й Тернопільщини поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та на могилі матері Юліуша Словацького – Саломеї.

Читайте також: У Варшаві відбудеться тиждень української кухні

В Кременці відкрили виставку творів мистецтва із польських музеїв Любліна та Ставіска, проходить також презентація польських і українських літературних збірок, наукових досліджень, відбувається свято вулиці Юліуша Словацького.

Окрім цього, у програмі форуму - наукова конференції «Література Волині, Поділля та Київщини», «Музейна справа та культурна спадщина», «Польські та українські дороги до незалежності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-