У Сєверодонецьку сотні людей просто неба подивилися оперу

У Сєверодонецьку сотні людей просто неба подивилися оперу "Дон Жуан"

Фото
Укрінформ
У Сєверодонецьку на Луганщині три сотні людей просто неба дивилися відеотрансляцію опери "Дон Жуан" синхронно з її показом на сцені обласного музично-драматичного театру. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. 

"Понад 300 глядачів зібрав відкритий показ просто неба опери «Дон Жуан» в Сєвєродонецьку, який відбувся в рамках фестивалю «Музику чути крізь стіни» 1 вересня. Відеотрансляція на площі Миру відбувалася одночасно з показом опери на сцені Луганського обласного українського академічного музично-драматичного театру. Таким чином організатори наочно продемонстрували, як музика може долати будь-які перепони", - йдеться у повідомленні.

Відкритий показ просто неба опери «Дон Жуан» в Сєвєродонецьку / Фото:facebook.com/odalug/

Фестиваль є частиною великого однойменного проекту, ініційованого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Головними партнерами заходу поряд з Луганською обласною державною адміністрацією стали Програма розвитку ООН в Україні та громадська організація «VladOpera e.V.» (Німеччина). Медіасупровід забезпечили телеканали «СТВ» та «UA:Донбас».

Як зазначили в обладміністрації, у цей день фестиваль «Музику чути крізь стіни» приймав сєвєродончан та гостей міста на бульварі Дружби Народів та площі Миру. Для відвідувачів працювали близько 20 локацій, що включали виступи музикантів, виставки, ігри-змагання, вікторини, фото та арт-майстерні, локації для дітей.

Зокрема, зі своєю театрально-цирковою моновиставою виступив керівник авторської циркової школи Аркадіюс Вінокурас (Литва). Казка Г.Х. Андерсена «Дівчинка з сірниками» у його виконанні постала перед глядачами в оригінальному виконанні. Вінокурас завітав на Луганщину з програмою «Усмішка проти війни», що має на меті повернути довіру та радість життя дітям, постраждалим від збройного конфлікту.

Читайте також: На Луганщині майже 90% першачків здобудуть знання українською

Також були представлені зразки брендингової продукції «Луганщина.МОЯ», що була розроблена за підтримки Програми відновлення та розбудови миру ПРООН.

Гості фестивалю могли взяти участь у квесті, розмалювати власноруч коржик, виготовити сувенір та оцінити продукцію місцевих майстрів та виробників.

Сьогодні, 2 вересня, програма фестивалю передбачає обговорення опери Моцарта «Дон Жуан», під час якого усі охочі зможуть поставити запитання та висловити свої враження режисеру-постановнику опери Торстену Келле, керівнику проекту «Музику чути крізь стіни» Петеру Шварцу, а також музикантам, які брали участь у постановці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-