Понад 500 школярів з непідконтрольних територій Донбасу стали абітурієнтами

Понад 500 школярів з непідконтрольних територій Донбасу стали абітурієнтами

Укрінформ
Понад 500 школярів з непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей цього року дистанційно отримали середню освіту і атестати українського зразка та стали абітурієнтами.  

Про це йшлося на прес-брифінгу «Доступ до нової української школи, професійної освіти для дітей та молоді з непідконтрольних територій Луганської області», який відбувся в Луганській обласній державній адміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день через центри «Донбас – Україна» зареєстровано і пройшли всі належні процедури 501 абітурієнт з непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей. Ми сподіваємось, що всі ці діти вступлять до вищих навчальних закладів. Очікуємо також дітей, які ще будуть вступати до закладів вищої технічної освіти, технікумів", - наголосила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. 

Вона підкреслила, що вступна кампанія для таких дітей закривається 30 вересня, і адміністрація сподівається, що кількість абітурієнтів з непідконтрольних територій до цієї дати ще зросте.

Лішик висловила вдячність фонду «Відкрита політика» за розробку інформаційних постерів, які розповсюджуються по всіх інфраструктурних об’єктах, особливо на контрольних пунктах пропуску, в потягах, в соціальних установах тощо – аби інформація могла дійти до якомога більшої кількості людей. 

Виконавчий директор Фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова нагадала, що вступна кампанія до вишів, де студенти навчатимуться за державним замовленням, завершилась. Проте триває набір на державне замовлення на навчання до професійно-технічних навчальних закладів.

«Ми розробили покрокову інструкцію, як вступити до профтехучилища школярам з неконтрольованих територій і з лінії зіткнення.  Як школярам, які не мають українського паспорту, свідоцтва за 9-й клас, атестату за 11-й клас, вступити на бюджет із гарантованими стипендіями і гуртожитками. Нагадую: є ще один місяць до 26 вересня, коли можна звернутись в освітній центр «Донбас-Україна», здати оцінювання по двох предметах – «Українська мова», «Історія України», після чого здати документи в ПТУ».

Читайте також: У Сєвєродонецьку отримали квартири перші учасники державної житлової програми

Крім того Жданова познайомила з інструкцією, як можуть діти з непідконтрольних територій отримати середню освіту дистанційно і отримати атестати українського зразка.

Нагадаємо, що абітурієнти з Криму та Донбасу вже втретє зможуть вступати до українських вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою.

Для батьків і учнів, які прагнуть отримати освіту в Новій українській школі, діє «гаряча лінія», створена в Фонді три роки тому за підтримки ЮНІСЕФ. Номери телефонфв розміщені на сайті Міносвіти. 

На сьогодні в Луганській області всього вступників 6561. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-