У Конотопі нарешті прийняли бюджет, майже 5 мільйонів піде на дороги

У Конотопі нарешті прийняли бюджет, майже 5 мільйонів піде на дороги

Укрінформ
Прийняття у вівторок в Конотопі Сумської області бюджету на 2018 рік дасть можливість профінансувати міські програми.

На цьому, коментуючи ухвалення цього документу депутатським корпусом, наголосив заступник голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров.

«Вчора на сесії Конотопської міської ради був прийнятий бюджет міста. Тепер ми зможемо профінансувати всі програми, передбачені державою та затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації. Зокрема, поки не був прийнятий бюджет, ми не мали можливості фактично перерахувати на ремонти доріг субвенцію з державного та обласного бюджетів: 4,5 мільйона гривень було виділено тільки на дороги по місту Конотоп», - зазначив посадовець.

Також, за його словами, прийняття бюджету дасть можливість розрахуватися з працівниками бюджетної сфери, зробити все можливе, щоб вони отримали всі надбавки, стимулюючі виплати, передбачені законодавством.

"Досі, наприклад, вчителі, навіть якщо і отримували заробітну плату за минулорічним бюджетом, то не мали законної можливості отримувати стимулюючі виплати. Відповідно до Бюджетного кодексу, тепер усі ці процедури будуть розблоковані", - заявив Акпєров.

Як повідомлялося, 28 серпня у Конотопі відбулася сесія міської ради, втім до розгляду питань порядку денного, серед яких значилося і прийняття бюджету на 2018 рік, депутати не дійшли. Цьому завадило те, що першим питанням порядку денного значилося дострокове припинення повноважень міського голови Артема Семеніхіна, і мер не став затверджувати порядок у цілому. Після того, як спроба проголосувати бюджет виявилася невдалою, Семеніхін оголосив перерву у засіданні до 12 вересня.

Однак більшість депутатів продовжили засідання сесії, але вже у приміщенні Конотопської райради, де 26 голосами, або двома третинами від загальної кількості, підтримали рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Конотопа Артема Семеніхіна та секретаря Конотопської міської ради Олени Багрянцевої. Також під час цього засідання було ухвалено міський бюджет на 2018 рік.

Читайте також: Мера Конотопа депутати відправили у відставку, він збирається до суду

Однак Семеніхін назвав згадані вище рішення незаконними, заявивши, що буде обов’язково оскаржувати їх у суді. Міський голова вважає, що депутати, які досі саботували прийняття бюджету міста, тепер сподіваються на власний розсуд розділити 120 млн грн, які наразі знаходяться на рахунку Конотопа.

Раніше, 26 липня частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера - для прийняття позитивного рішення не вистачило одного голосу. Після цього в сесійну залу забігли молодики і розпочали бійку, в якій постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст. Було затримано 49 осіб, з них чотирьом, сумчанам 22-23 років, повідомлено про підозру у хуліганстві, непокорі і умисному нанесенні тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-