У Дніпрі на День Незалежності відбувся масовий забіг у вишиванках

У Дніпрі на День Незалежності відбувся масовий забіг у вишиванках

Фото
Укрінформ
У Дніпрі провели акцію «Біжимо у вишиванках у Дніпрі», присвячену 27 річниці Незалежності України. 

Участь у забігу взяли близько 500 осіб. Це і початківці, й професійні спортсмени різного віку. Наймолодшому учаснику – 2,5 роки. Також до забігу долучилися діти з обмеженими можливостями, повідомила прес-служба міськради Дніпра.

«Це вже традиційний, третій забіг у вишиванках у Дніпрі. Щороку до нього приєднується більше людей. Учасники вдягають вишиванки і тим самим показують, що спортивні люди – це найкращий подарунок для нашої країни. Сьогодні маємо багато призів від партнерів змагань. Дніпро – це спортивна столиця, тож ми хочемо, щоб люди ще активніше приєднувалися до таких змагань», – зазначила виконавчий директор громадської організації «Старт Дніпро» Світлана Ліщинська.

Читайте також: У Львові освітяни з п'яти континентів продемонстрували вишиване вбрання

Забіги проходили на центральній набережній міста. Особливістю цьогорічної події стали командні змагання «Козацькі перегони», які включали естафети в шароварах, ліплення вареників, човниковий біг з квасом, біг з коромислом. Серед учасників були навіть молоді мами з малюками. Перед змаганнями для бігунів влаштували розминку.

Учасники змагалися в індивідуальних перегонах на 2,5 км або 5 км. Для юних козаків і козачок були доступні дистанції 100 м, 500 м і 1000 м.

Першим фіналістом забігу у вишиванках на дистанції 2,5 км став Артем Казбан – професійний спортсмен: «Погода сприяла гарному забігу, не спекотно. Я дуже люблю Україну, і мені було важливо сьогодні взяти участь у забігу. Я вважаю, що потрібно популяризувати біг та брати участь у змаганнях, тим паче на День Незалежності. Сьогодні біг 2,5 км, бо тиждень тому пробіг напівмарафон».

У Дніпрі на День Незалежності відбувся масовий забіг у вишиванках / Фото: dniprorada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-