У Дніпрі працівники мерії пройшли навчальні збори з військової підготовки

У Дніпрі працівники мерії пройшли навчальні збори з військової підготовки

Фото
Укрінформ
Напередодні Дня Незалежності України понад 150 працівників міськради Дніпра вирушили на тренувальний майданчик одного з підрозділів Збройних сил України. Представники міських департаментів і управлінь – чоловіки та жінки різного віку й рівня фізичної підготовки – опановували військову майстерність та вправність. Усе – добровільно.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Це – ініціатива мера Дніпра Бориса Філатова. Такі навички важливі й актуальні. Всі пам’ятають, як кілька років тому Дніпро став основним форпостом... Ми були одним із передових міст, взяли на себе удар. Тому вважаємо правильним відзначати День Незалежності саме так», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Зазначено, що працівники міськради вправлялися у збиранні та розбиранні стрілецької зброї, долали смугу перешкод, намагалися вкластися у нормативи із захисту від зброї масового ураження, а ще – тренувалися надавати першу медичну допомогу в польових умовах.

Читайте також: Прапор України побачать по інший бік Сіверського Дінця

«Спочатку було страшно. Насправді, тут усе не так легко, як може здаватися. Однак мені хотілося на собі випробувати, як воно, відчути емоції. Я трохи боюся висоти, тому мені було тяжко. Але якщо першого разу не вийшло, обов’язково вийде наступного», – розповіла працівниця міської Інспекції з питань праці та зайнятості населення Ольга Богданець.

У Дніпрі працівники мерії пройшли навчальні збори з військової підготовки / Фото: Дніпровська міськрада

Інструктори навчальних зборів своїх сьогоднішніх підопічних хвалять. Кажуть: попри відсутність у багатьох досвіду військової служби, із завданнями таки справляються. Учасники зборів також мали змогу оглянути стрілецьку зброю та військову техніку на майданчику військової частини, а ще – побачити майстер-клас із рукопашного бою.

Такі навчання для працівників муніципалітету Дніпра планують проводити щороку. Однак сподіваються, що здобуті навички бойової підготовки цивільному населенню все ж не знадобляться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-