На Донеччині більше половини водопровідних мереж потребують заміни - експерт

На Донеччині більше половини водопровідних мереж потребують заміни - експерт

Укрінформ
У Донецькій області 57%, або 2465,64 км з 4331,49 км водопровідних мереж зношені і потребують заміни.

Про це на брифінгу у Краматорську повідомив заступник генерального директора комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» Олександр Дубик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні на балансі регіонального виробничого управління та виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства на території підконтрольній Україні знаходиться 4331,49 км мереж, з них 2465,64 км зношені і потребують заміни», - сказав Дубик.

При цьому він додав, що зараз при підготовці до зими вибираються найбільш аварійні ділянки, які потребують термінової заміни (21,78 км). На сьогодні проведена заміна 13,9 км водопровідних мереж, що становить 64 % від плану. 

Читайте також: "Тарифна" комісія зробить газосховища України для іноземних клієнтів доступнішими

Одним з найбільш аварійних є ділянка від насосної станції другого підйому Старо-Кримської ділянки до насосної станції третього підйому «Мирний» міста Маріуполя. На даний момент матеріали для виробництва робіт є в наявності, але проблемою є одержання дозволу на виробництво земляних робіт. Довго вирішувалось питання на укладення договорів з власниками земельних ділянок. «Зараз питання вирішено, і всі необхідні документи подані до Державної архітектурно-будівельної інспекції м. Київ для отримання дозволу на проведення робіт», – зауважив Дубик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-