Одеському цирку заборонили номер з бурими ведмедями

Одеському цирку заборонили номер з бурими ведмедями

Укрінформ
Артистам білоруського "Цирку на льоду" доведеться скасувати номер за участю бурого ведмедя і сплатити штраф за порушення вимог природоохоронного законодавства України.

Такий припис вручила 17 серпня головний спеціаліст - інспектор Державної екологічної інспекції в Одеській області Ірина Кіссе адміністратору Одеського державного цирку Андрію Бончаку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація Одеського цирку порушила вимоги чинного законодавства, що забороняє використовувати у видовищних заходах і циркових програмах, а також утримувати в неволі червонокнижних тварин, у тому числі бурих ведмедів. З огляду на те, що до одеської шоу-програми білоруського "Цирку на льоду" включено виступ за участю бурого ведмедя, Держекоінспекція наклала на адміністрацію цирку штраф, відповідно до ст. 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Водночас даним приписом забороняється використання бурого ведмедя з комерційною метою, а саме у гастрольній програмі білоруського "Цирку на льоду", - зазначила Кіссе.

Читайте також: Мер Миколаєва скаржиться, що його тероризують захисники тварин

У свою чергу, представник Товариства захисту тварин Світлана Барсукова заявила, що одеські зоозахисники звернулися зі скаргою до керівників Державної митної служби, Мінекології та Мінкультури з приводу службового недбальства працівників цих відомств, які допускають ввезення і утримання в неволі на території України, всупереч чинному законодавству, червонокнижних тварин.

Варто зазначити, що інцидент на цирковій арені за участю ведмедиці Лади стався 14 серпня, коли ведмедиця, яку тримали в тісній клітці, перестала слухатися приборкувача, поводилася агресивно, причому виглядала виснаженою і знесиленою. Про це дізналися місцеві зоозахисники і зажадали скасувати використання червонокнижної тварини у гастрольній програмі. А коли білоруський дресувальник Сергій Прічинін заявив, що не бачить для цього підстав, звернулися до Держекоінспекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-