Херсонські лікарні перетворять на комунальні некомерційні підприємства

Херсонські лікарні перетворять на комунальні некомерційні підприємства

Укрінформ
У Херсоні на позачерговій сесії міської ради, яка відбулася у четвер, депутати проголосували за перетворення міських комунальних лікарень на комунальні некомерційні підприємства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас на позачергову сесію виноситься одне питання - "Про реорганізацію комунальних закладів "Херсонська міська клінічна лікарня ім. Лучанського", "Херсонська міська клінічна лікарня ім. Афанасія і Ольги Тропіних", "Херсонська міська клінічна лікарня ім. Карабелеша" шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства". Ви знаєте, це вимоги діючого законодавства. Для того, щоб вони (ці лікарні - ред.) могли за нових умов працювати, для того, щоб працівники наших медичних закладів отримували зарплату, нам треба прийняти таке рішення. Тому прошу проголосувати... Колеги, рішення прийнято", - сказав під час розгляду даного питання і голосування щодо нього головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

Читайте також: МОЗ: Благодійні внески у лікарнях - необов'язкові

За рішення про перетворення міських комунальних лікарень Херсона у комунальні некомерційні підприємства проголосували 30 із 31 депутата, присутніх на момент голосування у сесійній залі. 1 депутат утримався.

Згідно з прийнятим рішенням, міські заклади охорони здоров'я повинні бути реорганізовані у комунальні некомерційні підприємства до 1 жовтня 2018 року.

Як заявив на сесії міський голова, якщо б депутати не ухвалили це рішення, то система охорони здоров'я міста Херсона з 1 січня 2019 року втратила б, за різними оцінками, від 87 до 100 млн гривень фінансового ресурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-