Потерпілий активіст скаржиться на закриття справи Кернеса

Потерпілий активіст скаржиться на закриття справи Кернеса

Укрінформ
Харків'янин Сергій Ряполов - потерпілий у справі Харківського міського голови Геннадія  Кернеса - подав скаргу до Апеляційного суду Полтавської області на рішення Київського райсуду Полтави про закриття справи.

Про це Ряполов розповів на відео, розміщеному у мережі на сторінці "Харківський перелом".

Як розповідає на відео сам Ряполов, сьогодні, через сім днів, відведених на апеляцію, він подав скаргу до Апеляційного суду Полтавської області на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Атонова про закриття судового розгляду справи проти Кернеса та його охоронців, що звинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану взимку 2014 року.

За словами Ряполова, він просить апеляційний суд скасувати рішення Атонова й знову призначити справу проти Кернеса і двох його охоронців до розгляду у суді першої інстанції.

Як каже Ряполов, Кернеса має бути засуджено, можливо, через його інвалідність, умовно, але його охоронці - вони не інваліди - мають отримати термін.

За словами Ряполова, йому відомо, що Кернес і його адвокати теж подали скаргу на рішення судді Атонова про закриття справи, оскільки сподівалися на виправдувальний вирок.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Атонов після місячного вивчення справи у дорадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з нез'явленням прокурорів, потерпілих і їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин. На думку Атонова, факт систематичного нез'явлення сторони звинувачення свідчить про відмову від звинувачень.

Читайте також: ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса

Кримінальне провадження проти Кернеса і його охоронців надійшло до суду у квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, проте на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, змусивши суд самостійно шукати доказу провини.

10 липня Київський райсуд Полтави у справі Кернеса і двох його охоронців вирішив відмовитися від проведення дебатів, оскільки представники держзвинувачення, потерпілі й їх адвокати не явилися до суду без пояснення причин. Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд віддалитися в дорадчу кімнату і прийняти рішення про долю справи. Кернес і його охоронці не вважають себе винним у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану взимку 2014 року. Звинуваченим загрожує до 15-ти років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-