Луценко назвав причини неявки прокурорів на суд у справі Кернеса

Луценко назвав причини неявки прокурорів на суд у справі Кернеса

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що прокурори не прийшли на засідання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса через хворобу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, у коментарі до власного допису щодо неправомірності рішення судді про закриття справи Кернеса.

“Прокурори були хворі. А суддя не мав права йти в дорадчу кімнату без їх присутності”, - написав Луценко.

Дописувачі нижче скептично висловлюються стосовно названої причини, зазначаючи, що справу Кернеса веде група із 19 прокурорів і жоден з них не з’явився на останні 7 засідань.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, постраждалих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура оскаржить рішення полтавського суду про закриття кримінальної справи відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Читайте також: Суддя у справі Кернеса відповідатиме за неправосудне рішення - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також заявив, що суддя порушив законодавчі норми і “справа Кернеса, без сумніву, має бути повернута на розгляд для ухвалення об'єктивного вироку".

Кримінальне провадження проти Кернеса та його охоронців надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, змусивши суд самостійно шукати докази вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-