Кернес вважає, що прокуратура була не проти закриття його справи

Кернес вважає, що прокуратура була не проти закриття його справи

Укрінформ
Харківський міський голова Геннадій Кернес, кримінальну справу щодо якого за обвинуваченням у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року закрито в Київському райсуді Полтави, заявив, що очікував виправдувального вироку.

Про це він сказав журналістам у коментарі щодо рішення суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо чесно, я очікував виправдувального вироку. Чому виправдувального? Тому що упродовж трохи більше ніж трьох років у цій судовій залі ми могли бачити всіх свідків і всіх, хто хотів довести щось. Жоден свідок нічого не сказав, доказів не було. Тому і в поведінці прокуратури, по-моєму, простежується, що, мовляв, краще хай так (справа закрита - ред.), ніж виправдувальний вирок", - зазначив Кернес.

Він вважає, що цей судовий процес - фальсифікація.

"Це все фальсифікація, я це говорив неодноразово і можу довести, що це фальсифікація, з урахуванням всіх "за" і "проти", - додав Кернес.

Читайте також: Прокуратура оскаржить закриття справи Кернеса

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, потерпілих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Кримінальне провадження проти Кернеса та його охоронців надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, змусивши суд самостійно шукати докази вини.

Суддя Антонов неодноразово просив Генпрокуратуру України забезпечити присутність будь-кого з 19-ти прокурорів ГПУ: відповіді жодного разу не було, що теж може розцінюватися як відмова від обвинувачень.

10 липня Київський райсуд Полтави у справі Кернеса та двох його охоронців вирішив відмовитися від проведення дебатів, оскільки представники держобвинувачення, потерпілі та їх адвокати не з'явилися в суд без пояснення причин. Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд піти до нарадчої кімнати і винести рішення щодо долі справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-