Біляївський район Одещини отримує допомогу від турецького агентства TİKA

Біляївський район Одещини отримує допомогу від турецького агентства TİKA

Укрінформ
 TİKA профінансувала проведення ремонтних робіт у приміщеннях Управління соціального захисту населення Біляївської РДА.

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) – турецька державна структура, відповідальна за надання Турецькою Республікою технічної допомоги та допомоги з розвитку. Координаційний офіс ТІКА в Україні реалізує проекти в різних сферах, як-от освіта, охорона здоров’я, захист культурної спадщини, посилення інституційної спроможності органів державної влади, тощо.

Окрема увага приділяється розвитку інституційної спроможності органів державної влади. Відтак, Координаційний офіс ТІКА в Україні реалізує проекти та співпрацює з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, Національним агентством України з питань державної служби, Національною академією державного управління при Президентові України, Міністерством закордонних справ України, Дипломатичною академією України при Міністерстві закордонних справ України, Державною службою фінансового моніторингу України, районними та обласними державними адміністраціями.

Нещодавно TİKA профінансувала проведення ремонтних робіт у приміщеннях Управління соціального захисту населення Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, що дало змогу влаштувати громадську приймальню Управління та забезпечити комфортні умови для звернення громадян. Окрім того, за підтримки ТІКА Управляння отримало нові меблі та сучасну офісну техніку для покращення умов праці та підвищення ефективності надання послуг.

Управління соціального захисту населення Біляївської районної державної адміністрації працює як окрема установа з 1998 року. На обліку перебуває 10 850 родин, які отримують державні соціальні виплати, 18 500 осіб пільгової категорії громадян (багатодітні, ЧАЄС, учасники АТО, діти війни та інваліди), близько 6 000 громадян, які отримують субсидії.

Це не перша допомога, яку мешканці Біляївського району отримають від ТІКА. В 2016 році Туреччина придбала біохімічні аналізатори, мікроскопи, спектрофотометри та інше обладнання для клінічної лабораторії КЗ «Біляївська центральна районна лікарня» та спеціальне медичне обладнання для кабінету фізіотерапії лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Великий Дальник. Проект реалізовано в рамках надання підтримки закладам охорони здоров’я, що є одним з пріоритетних напрямків роботи ТІКА. Загалом Координаційним офісом ТІКА в Україні реалізовано понад 40 проектів, спрямованих на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів країни.

КЗ «Біляївська центральна районна лікарня» надає кваліфіковану медичну допомогу населенню району у 8 стаціонарних відділеннях та проводить прийом відвідувачів в поліклініці за 37 спеціальностями. Бактеріологічна лабораторія КЗ БЦРЛ функціонує як окремий підрозділ з 2011 року та проводить більш ніж 57 400 мікробіологічних досліджень на рік.

Кабінет фізіотерапії лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Великий Дальник функціонує з 1962 року та приймає близько 1 400 осіб на рік.

Адреса управління: Одеська обл, м. Біляївка, вул. Гагаріна, 1

Адреса лікарні: Одеська обл, м. Біляївка, вул. Московська, 32

Час офіційного відкриття проекту: 07.08.2018, 14:00

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-