Мерія з'ясовує обставини вирубки 200 дерев у одеській Аркадії

Мерія з'ясовує обставини вирубки 200 дерев у одеській Аркадії

Укрінформ
 Мер Одеси Геннадій Труханов запропонував 6 серпня керівникам департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради і комунального підприємства "Міськзелентрест" надати пояснення щодо законності вирубки близько 200 дерев на Гагарінському плато, у районі курортної Аркадії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Якщо дерева на Гагарінському плато спиляли - значить відповідно до встановленого порядку. Але департамент екології дозволу на вирубку не давав", - заявив на апаратній нараді в мерії в.о. головного еколога Одеси Віталій Денисов, відповідаючи на запитання депутата Олексія Єремиці.

 На уточнююче запитання мера Труханова про те, "чи департамент екології супроводжував процес у рамках своєї компетенції", Денисов відповів: "Ми провели обстеження території, і результатом став акт обстеження від 3 серпня, який не є дозволом на вирубку. Акт обстеження було передано керівництву КП "Міськзелентрест". А давати правову оцінку дій тих, хто спиляв дерева, мають поліція та інші органи".

 Після цього мер запропонував керівникам департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради і КП  "Міськзелентрест" надати вичерпні пояснення з приводу знищення частини зеленої зони після апаратної наради.

 Коментуючи інцидент з вирубкою 4 серпня близько 200 дерев паркової зони, лідер одеської громадської організації "Зелений лист" Владислав Балінський зауважив: "Очевидно, що Денисов не може не знати, що акт обстеження №276 від 3 серпня 2018 року, на який посилався і він, і представник приватного підприємства "Дофін", без візування Державною екологічною інспекцією в Одеській області Міністерства екології та природних ресурсів України - це фількіна грамота... Оскільки 18 грудня 2017 року набув чинності Закон України "Про оцінку впливу на довкілля", оцінка наслідків впливу мала бути проведена ще до початку проектних, а тим більше підготовчих робіт на будівництві. І тільки на цій підставі, при участі громадськості в обговоренні розвитку територій, можна було починати будь-які роботи у парковій зоні".

 Як повідомлялося, 27 квітня 2016 року міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження «Про передачу в оренду приватному підприємству «Дофін» адміністративної будівлі загальною площею 729,9 квадратних метра, розташованої у парковій зоні за адресою: Одеса, Гагарінське плато, 4».

Читайте також: В Одесі молодики у балаклавах спиляли 200 дерев — для місця під новобудову

 У листопаді 2017 року забудовник зніс будівлю Будинку прийомів Одеської міськради, плануючи розпочати на цьому місці будівництво. За скаргами одеситів Генпрокуратура здійснювала розслідування факту незаконного виведення будівлі з комунальної власності міста. Печерський райсуд столиці навіть заарештовував це майно, однак у лютому 2018 року слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Володимир Лабунський скасував своєю ухвалою цей арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-