У Харкові стартував велопробіг

У Харкові стартував велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу"

Фото
Укрінформ
У Харкові сьогодні стартував 4-й благодійний велопробіг “Бачу! Можу! Допоможу!”, в якому беруть участь зрячі й незрячі на велосипедах-тандемах.

Про це старт велопробігу повідомляє поліція Харківської області.

"Спортивний захід “Бачу! Можу! Допоможу!” за участю зрячих та незрячих розпочався 5 серпня об 11-00 на площі Свободи. Охорону публічного порядку забезпечили 10 працівників Шевченківського відділу поліції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з Харкова учасники веломарафону поїхали в напрямку села Шарівка Богодухівського району. 6 серпня спортсмени рухатимуться з Шарівки у напрямку Полтавської області. Учасників велопробігу супроводжуватимуть працівники управління патрульного поліції, Харківського та Богодухівського відділів поліції.

Велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу" проходить уже вчетверте, і цього року він триватиме з 5 по 24 серпня за маршрутом Харків – Полтава – Дніпро – Запоріжжя – Херсон.

Велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу!" у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Читайте також: У бібліотеці імені Лесі Українки встановили обладнання для незрячих

Благодійний веломарафон за участю молоді з вадами зору проводиться в пам'ять Миколи Пеха на тамдемних велосипедах з участю людей з порушеннями зору і має на меті привернути увагу до проблем незрячих або людей із порушеннями зору, пропагувати повагу до прав людини незалежно від її фізичних можливостей.

Ідея велопробігу належить громадському активісту Миколі Пеху, який ще дитиною почав втрачати зір і планував такий велопробіг. У червні 2014 року активіст пішов із життя, проте його ідея була втілена послідовниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-