У Запоріжжі шукали бомбу в автобусах УПЦ МП, що їхали до Києва

У Запоріжжі шукали бомбу в автобусах УПЦ МП, що їхали до Києва

Відео
Укрінформ
У Запоріжжі СБУ зупинило п'ять автобусів з вірянами УПЦ МП, які прямували до Києва.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

"З автівок вийшло близько десяти співробітників СБУ. Вони заявили, що нібито надійшло повідомлення про мінування наших автобусів. Ці люди у грубій формі почали вимагати від священика нашої колони, щоб він їм підкорився і всі вийшли з автобусів та дали можливість їх оглянути вибухотехнікам, які повинні буцімто під’їхати", - розповів священик Олександр Микитенко, клірик Запорізької єпархії.

Він додав, що СБУ блокувала проїзд автобусів чотирма легковими авто представницького класу.

"Співробітники СБУ склали половину протоколу, опитуючи мене, а коли почали знімати на відеокамеру, кудись відійшли", - заявив він.

Читайте також: Хресна хода МП: Банкову попереджають про можливі провокації за гроші Новинського

О третій годині ночі автобуси УПЦ МП продовжили свій шлях до столиці.

Як повідомлялося, у Києві 27-28 липня Українська православна церква Московського патріархату проведе заходи до Дня хрещення Київської Русі-України. Заплановано, що 27 липня на Володимирській гірці у Києві о 13.00 розпочнеться молебень, який очолить предстоятель УПЦ МП Онуфрій. Після цього, о 13.30 розпочнеться хресна хода від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

З нагоди відзначення 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі Українська православна церква Київського патріархату також проведе хресну ходу - Молитву за Україну та за єдину Помісну українську православну церкву 28 липня, яка розпочнеться об 11:30. Маршрут: Володимирський собор - бульвар Шевченка - вулиця Володимирська - Софіївська площа - Михайлівська площа - парк Володимирська гірка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-