Через конфлікти та інтриги міськрада Миколаєва розійшлася невідомо на скільки

Через конфлікти та інтриги міськрада Миколаєва розійшлася невідомо на скільки

Укрінформ
Сесія Миколаївської міської ради, яка зібралася 26 липня, після тригодинної роботи знову пішла на перерву так і не приступивши до розгляду питань порядку денного.

Приводом стала заява голови фракції Опоблоку про те, що міський голова не виконує рішень сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу оголосити перерву у роботі сесії, дати можливість апарату міськради ознайомити департамент ЖКГ з усіма рішеннями сесії, які стосувалися конкурсу на обрання управителя багатоквартирних будинків, усунути заступника директора департаменту ЖКГ Олександра Рєпіна від виконання службових обов’язків і нарешті звільнити. Покривання чиновників блокує роботу депутатського корпусу та виконавчої влади», - сказав голова фракції Опоблоку Ігор Дятлов.

У свою чергу міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, оголосив перерву в засіданні на невідомий термін і сказав, що надішле запит в НАБУ та прокуратуру з проханням, щоб йому роз'яснили його дії в звільненні тих чи інших людей.

Варто зауважити, що нинішня сесія триває вже четвертий день. Щоразу вирішувати питання порядку денного заважають конфлікти й інтриги у залі. Депутати щоразу відволікаються на інші резонансні для міста проблеми, як то ситуація з безпритульними тваринами, відмиканням електроенергії в гуртожитках, неправомірного, на їх думку, конкурсу щодо обрання управителя багатоквартирних будинків тощо.

Читайте також: У Миколаєві відключили світло і газ у трьох гуртожитках – люди перекрили проспект

Як повідомляв Укрінформ, сесія міської ради ще 17 липня прийняла рішення відсторонити від посади заступника директора департаменту ЖКГ - начальника управління житлового господарства міської ради Олександра Рєпіна. Його також позбавили посади голови профільної депутатської комісії міської ради. Причина - порушення при проведенні конкурсу на призначення управляючих компаній багатоквартирними будинками у двох районах Миколаєва.

Ці рішення сесія прийняла тому, що Рєпін, попри широкий негативний резонанс, викликаний результатами конкурсу, підписав 900 договорів з переможцем як голова конкурсної комісії. Переможцем стала маловідома фірма «Місто для людей», створена кілька місяців тому. Крім того, вона запропонувала найвищий тариф на обслуговування будинків – 6 грн за кв. метр житлової площі. При цьому, за бортом залишилися інші фірми, у тому числі і комунальні ЖЕКи, які пропонували нижчі тарифи.

Проте досі його офіційно так і не відсторонили від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-