Чернівецькі депутати можуть достроково звільнити мера

Чернівецькі депутати можуть достроково звільнити мера

Укрінформ
Під час завтрашньої сесії Чернівецької міської ради депутати першим питанням планують розглянути дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука.

Про це під час прес-конференції заявив секретар міськради Василь Продан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра на черговій сесії першим питанням буде розглядатися проект рішення про дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови Олексія Каспрука. Мотивами є увесь цей стан міста, усі ті порушення, які допускаються мером за цих більше ніж 2,5 роки, відколи він вдруге був обраним на посаду міського голови", – сказав Продан.

Дане питання вже виносилося на травневу сесію міської ради. Але тоді сам автор проекту рішення Василь Продан попросив депутатів перенести розгляд цього питання на пізніший термін.

Нещодавно на сайті міської ради було оприлюднено обгрунтування до проекту рішення про дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови. Документ викладений на 42 сторінках. Складається із 17 пунктів, в яких Продан стверджує про зловживання з боку міського голови Олексія Каспрука.

В ньому, зокрема, йдеться що протягом періоду діяльності Каспрука на посаді мера Чернівців посадовцем "допускалися порушення Конституції та законів України, прав і свобод громадян, не забезпечувалось здійснення наданих йому повноважень, що має своїм наслідком понесення персональної відповідальності у вигляді дострокового припинення повноважень Каспрука О.П. як Чернівецького міського голови за рішенням Чернівецької міської ради".

Сам міський голова Каспрук неодноразово заявляв, що в разі ухвалення даного рішення про дострокове припинення його повноважень, він буде звертатись до суду. Адже, вважає він, таке рішення буде незаконним.

Завтра, 26 липня, до міської ради на сесію планують прийти як прихильники нинішнього мера, так і його опоненти.

Як повідомили у прес-службі поліції Чернівецької області, посилюються заходи безпеки.

"Для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян у центральній частині міста працюватимуть вибухотехніки та патрульні наряди зі службовими собаками. Поліція закликає городян з розумінням поставитися до певних незручностей, які можуть виникнути у процесі превентивної роботи правоохоронців", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напередодні чергової сесії Чернівецької міської ради у місті спостерігається зумисне нагнітання окремими силами конфліктної ситуації навколо питань порядку денного.

Крім цього, останнім часом до поліції неодноразово надходили повідомлення про замінування міської ради. За результатами перевірки цих повідомлень, вибухових пристроїв у приміщенні та на прилеглій території працівники поліції не знайшли. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які надавали неправдиві повідомлення.

Читайте також: Чернівецькі депутати не підтримали петицію про "вигнання" маршрутників

Ситуація, що склалася у Чернівцях, викликала занепокоєння як працівників міської ради, так і городян. У зв’язку з цим на адресу Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області надійшов лист з міськради з клопотанням про посилення заходів безпеки.

Відповідно до статей 34 та 36 закону України "Про Національну поліцію", поліцейські можуть вимагати у громадян залишити визначені місця на певний час, обмежити чи заборонити доступ до окремих комунальних приміщень. Крім того, за наявності підстав правоохоронці можуть проводити поверхневу перевірку, а також інші превентивні поліцейські заходи.

Зі свого боку поліція гарантує забезпечення правопорядку, політичну нейтральність, взаємодію з населенням на засадах партнерства та дотримання прав і свобод людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-