Денісова про

Денісова про "Орлятко" та "Яструбок": один власник і схожі порушення

Укрінформ
Омбудсмен Людмила Денісова занепокоєна фактами порушення прав дитини, а також порушеннями у харчоблоці та при медичному нагляді за дітьми у таборі "Яструбок", що належить тому ж власнику що й "Орлятко".

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Цей табір працює, в ньому знаходяться діти. Й позавчора п’ятеро з них звернулись до лікаря зі скаргами на животики... В цілому ситуація в "Яструбку" краща (ніж в таборі "Орлятко", у якому сталося масове отруєння 16 липня - ред.). Але на кожному кроці знову спливає недбальство керівництва", - підкреслила Денісова.

По-перше, за її словами, лікар не зазначає дати відвідання дітьми медпункту, відсутні й добові проби продуктів харчування. Є претензії і до харчоблоку та видачі продуктів, додала омбудсмен.

Вона зазначила, що це все можна швидко виправити, але є проблема, яка порушує права не тільки дітей, але й дорослих.

Читайте також: МОЗ назвало причину масового отруєння у таборі "Орлятко"

"В одному корпусі мешкають і дівчатка, і хлопчики. У них одна вбиральня на всіх. Дівчата й хлопці-вожаті також змушені жити в одній кімнаті", - розповіла Денісова.

Вона запропонувала директору табору зробити окремі корпуси для хлопців і дівчат, а також виділити окремі кімнати для вожатих. Всі рекомендації уповноважена ВР направить керівництву табору у письмовому вигляді.

Крім того, за словами Денісової, представник омбудсмена у Луганській та Донецький областях Павло Лисянський буде на місці стежити за виправленням недоліків та дотриманням прав дітей.

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію.

Сьогодні Держпродспоживслужба повідомила про госпіталізацію з цього табору до медичних закладів вже 94 людини з гострою кишковою інфекцією.

Читайте також: Отруєння у таборі "Орлятко": кількість постраждалих зросла до 94

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням — ред.) Кримінального кодексу України.

Раніше сьогодні Уповноважена ВР з прав людини заявила про своє розслідування і відкриття провадження стосовно обставин масового отруєння в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-