Луценко анонсувала пілотний проект - модель Барнахауса для ресоціалізації дітей

Луценко анонсувала пілотний проект - модель Барнахауса для ресоціалізації дітей

Укрінформ
Впродовж вересня в Україні планується запровадити новий пілотний проект для дітей, так звану модель Барнахауса, для якнайкращого ефекту ресоціалізації дитини.

Про це на Всеукраїнському форумі з питань правосуддя для дітей заявила народний депутат Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з вересня хочемо започаткувати в Україні пілотний проект, так звана шведська чи скандинавська модель Барнахауса. Це коли дитина - в центрі, а всі служби, які працюють навколо цієї дитини, обслуговують цю дитину - не тягнучи ні на допити, ні в поліцію, ні в суд, а спеціально створені притулки, спеціально створені так звані "зелені кімнати", такі будинки для дитини, які б дали можливість захистити цю дитину, психологічно її реабілітувати, залучити найближчих людей для того, щоб цю дитину можна було ресоціалізувати - це і батьки, і школа, і педагогічний колектив, і психологи, а таких психологів треба навчити, і спеціальні поліцейські тощо", - сказала депутат.

Читайте також: Діти вінницьких АТОвців втретє проведуть канікули в Польщі

За її словами, ще 10 років тому статистика  показувала, що в Україні 14, 5 млн дітей, а статистика вже 2017-2018 років, "показує дуже сумну цифру" - 7,6 млн  дітей. "Ми маємо демографічне зменшення якісного ресурсу української держави", - уточнила Луценко.

"ООН дала статистику і прогноз, що до 2050 року в Україні може залишитися лише 36 млн населення, і це кращі прогнози. І якщо зараз ми не почнемо змінювати політику як дитиноцентричну політику, ми можемо мати ще гіршу статистику через 10-15 років", - наголосила Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-