Тисячі попри дощ: на Тернопільщині - проща до образу Зарваницької Божої Матері

Тисячі попри дощ: на Тернопільщині - проща до образу Зарваницької Божої Матері

Укрінформ
Довжелезні колони прочан, в кожній з яких йде від 500 – до трьох тисяч людей, прямують з Тернополя, Хмельницького, Прикарпаття, Львівщини у Зарваницю, село на Тернопільщині, де зберігається чудотворний образ Матері Божої.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Піших паломників з Тернополя особисто благословив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Він подякував їм за труд, жертовність, любов до Пресвятої Богородиці і за молитву за Україну», - сказав кореспонденту агентства прес-секретар архиєпархії Олег Харчишин.

Як повідомляють учасники прощі, зараз розпочався дощ та сильний вітер, однак люди продовжують іти з молитвою до чудотворного місця.

А першими до Зарваниці прибули багатотисячні групи прочан із Хмельницького та Кам’янця-Подільського. На поклін до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері прочани йшли пішки 5 днів.

Читайте також: Патріарх Філарет вірить в автокефалію української церкви до річниці Хрещення

Сьогодні передбачається зустріч прочан із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.  Увечері  відбудеться піший хід із свічками, освячення води біля джерела, архієрейська літургія, молитви біля чудотворної ікони Божої Матері.

У Зарваниці розташований Марійський духовний центр, що входить до 15 Марійських центрів світу.

Століттями тут зберігається чудотворний образ Зарваницької Божої Матері, біля якого зафіксовано численні факти зцілень. Щоліта під час багатолюдних прощ сюди приходить до 300 тис. і більше прочан. Цього року очікується понад 100 тисяч паломників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-