У Денісової заявляють про знущання над в’язнями у кропивницькій колонії

У Денісової заявляють про знущання над в’язнями у кропивницькій колонії

Фото
Укрінформ
У Кропивницькій виправній колонії №6 працівник Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини виявив факти жорстокого поводження із засудженими.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмена.

"Під час ознайомлення з умовами тримання засуджених у колонії працівник Секретаріату Уповноваженого виявила, що в камерах штрафних приміщень, в яких утримуються порушники установленого порядку відбування покарання, недостатньо природного та штучного освітлення, свіжого повітря, відсутня припливно-витяжна вентиляція", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в одній із камер виявлено двох в’язнів, які безпідставно перебувають в камері дисциплінарного ізолятора понад два місяці.

"Вказаних осіб було переведено до цього приміщення 6 квітня 2018 року та 15 травня 2018 року на час проведення службового розслідування. При цьому, відповідно до вимог законодавства, за таких обставин у камері дисциплінарного ізолятора засуджені можуть триматися не більше 10 діб", - зауважили в офісі Уповноваженого.

Зазначається, що в установі також не забезпечено належних умов праці для засуджених, які працевлаштовані в цеху деревообробки.

"На виробничій дільниці приміщення в’язні працюють без засобів індивідуального захисту органів дихання та зору. Крім того, засуджені в установі не мають інформації про розмір нарахованої їм заробітної плати", - заявляють у Омбудсмена.

Також під час візиту було відзначено, що в колонії тримаються люди з інвалідністю, проте будь-які засоби, що полегшують мобільність, в установі відсутні.

Читайте також: Українські рибалки в Криму терплять знущання від ФСБ - родичі затриманих

"Серйозне занепокоєння під час моніторингу викликало те, що надання медичної допомоги в установі здійснюється на низькому рівні. Медична частина не укомплектована лікарем-стоматологом і терапевтом. Флюорографічне обладнання в установі не працює. Відповідні обстеження проводяться лише один раз на рік пересувною мобільною рентген-установкою територіального закладу охорони здоров’я. При цьому, за останні 6 місяців поточного року в колонії померло 2 особи", - повідомляє співробітник Секретаріату Омбудсмена.

За результатами візиту до відповідних державних органів офіс Уповноваженого направить акти реагування.

Фото: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-