У Харкові під посольством Росії скандували “Слава Україні — героям слава!”

У Харкові під посольством Росії скандували “Слава Україні — героям слава!”

Укрінформ
Пікет на підтримку футболістів Домагоя Віди й Огнена Вукоєвича, а також збірної Хорватії в цілому відбувся біля генконсульства РФ у Харкові.

Про це повідомляє корреспонент Укрінформу.

Півсотні активістів, включаючи представників "Національного корпусу", зібралися біля будівлі генконсульства РФ, щоб висловити підтримку футболістам Домагою Віді й Огнену Вукоєвичу, а також збірній Хорватії. Пікетники скандували «Слава Україні - героям слава!» і наклеїли на дошку оголошень біля входу до будівлі фотографії Віди й Вукоєвича.

Як пояснив один з учасників акції, що назвався Олександром, тема пікету - протест проти позиції представників Росії.

"Ми вважаємо, що ФІФА оштрафувала футболістів тільки через тиск Росії", - підкреслив активіст.

За час акції, що тривала близько півгодини, з будівлі генконсульства, яке знаходиться під охороною поліції та Нацгвардії, до активістів ніхто не вийшов. Інцидентів немає.

Читайте також: Під посольством Хорватії у Києві пройшла акція на підтримку Віди та Вукоєвича

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 8 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії захисник хорватської збірної, екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером «Динамо» і членом хорватського тренерського штабу Огненом Вукоєвичем записали відеозвернення в роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоевич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватія, вперед!».

Пізніше Федерація футболу Хорватії повідомила, що Огнена Вукоєвича звільнено від обов'язків помічника тренера національної команди за рішенням керівництва хорватської федерації і він більше не є членом хорватської делегації на чемпіонаті світу з футболу в Росії.

ФІФА оштрафувала Вукоєвича за гасло "Слава Україні!" на 15 тисяч доларів і винесла попередження захисникові збірної Хорватії Домагою Віді за неспортивну поведінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-