Невтомні

Невтомні "мінувальники": у Харкові поліція отримала понад 60 повідомлень

Укрінформ
Більше ніж 60-ть хибних повідомлень про замінування об'єктів отримано в Харкові за минулу добу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в департаменті цивільного захисту Харківської ОДА.

"За даними оперативних служб, протягом 9 липня, а також вночі 10 липня, в ГУ ДСНС України в Харківській області більш ніж 60-ть хибних повідомлень про замінування: 20 повідомлень стосувалися закладки вибухових пристроїв у бізнес-центрах на вулицях Академіка Проскури, Алчевських, Свободи, Богдана Хмельницького і Московському проспекті, ще більше ніж 40 повідомлень - про закладку вибухівки в магазинах комп'ютерної техніки і фітнес-клубах на вулиці Гвардійців Широнінців, проспектах Московському і Перемоги, Гімназичній набережній, вулицях Героїв Праці, Сумській, провулку Отакара Яроша і на Олександрівському проспекті", - зазначили у відомстві.

На місце, додали у відомстві, виїжджали слідчо-оперативні групи, співробітники кінологічної служби і вибухотехніки: "Під час перевірки з будівель було евакуйовано відвідувачів і персонал, обстежено приміщення і територія. Вибухівка ніде не виявлена", - пояснили у відомстві.

Перевірка об'єктів завершилася вранці 10 липня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 липня в Харкові електронні терористи повідомили про замінування 15 об'єктів, включаючи фітнес-центри. Було перевірено більше ніж 32 тис. кв. метрів приміщень і прилеглої території, евакуйовано 50 громадян: вибухівка ніде не виявлена.

Читайте також: Бізнес-центри і кінотеатри у червні “мінували” з Росії — Князєв

4 і 5 липня в поліції отримано повідомлення про замінування в Харкові 15-ти об'єктів: бізнес-центрів, магазинів комп'ютерної техніки і фітнес-центрів: вибухівка ніде не виявлена.

З 5 червня щодня поліція Харкова перевіряє інформацію про замінування п'яти одних і тих самих бізнес-центрів у різних районах міста. Вибухівка жодного разу не знайдена. Вжито заходи зі встановлення осіб, причетних до хибних повідомлень про замінування.

16 червня глава Нацполіциі України, що перебуває в Харкові, Сергій Князєв сказав на брифінгу, коментуючи повідомлення про мінування ряду харківських бізнес-центрів, що ці повідомлення надходять з території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-