Суд над Кернесом знову перенесли – не прийшли прокурори й потерпілі

Суд над Кернесом знову перенесли – не прийшли прокурори й потерпілі

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців утретє за три дні перенесли через неявку обвинувачів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Кернес, обидва його охоронці, адвокати і представники ОБСЄ присутні у суді. Впродовж години не з’явилися прокурори, потерпілі та їхні адвокати. Суддя Андрій Антонов оголосив заяву сторони обвинувачення з проханням врахувати їхню зайнятість і призначити засідання після 17 липня", - зазначили в суді.

В той же час, додали в суді, адвокати Кернеса назвали неявку сторони обвинувачення - а у справі зайняті 19 прокурорів - зловживанням правами і блокуванням намічених дебатів.

"Суд вислухав думки і визнав як факт утретє за три дні неявку обвинувачів без поважної причини", - пояснили в суді.

Чергове засідання відбудеться 5 липня об 11:00.

Як повідомляв Укрінформ, Кернес і його охоронці звинувачуються у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Читайте також: Суд у справі Кернеса тривав всього 15 хвилин

Призначені на 2 і 3 липня засідання Київського райсуду Полтави у цій справі були перенесені через неявку ряду учасників процесу, включаючи прокурорів.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрію Антонову "за упередженість", але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відвід з метою затягування справи, що розглядається вже четвертий рік.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що свідчення давати не будуть, а все, що вважають потрібним, скажуть у судових дебатах.

11 червня Київський суд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців допитав трьох свідків захисту. На суд не з’явилися свідки обвинувачення.

Читайте також: Кернес не з’явився до суду – засідання перенесли

29 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесли на 4 червня: не з’явився жоден з шести свідків обвинувачення, що залишилися.

21 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців тривало всього 15 хвилин: жоден зі свідків не з’явився.

24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави доставлено четверо з 15 свідків обвинувачення, інші - за межами України. Допитані свідки показали, що нічого не пам'ятають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-