Бійка у Харківській міськраді: заступник мера поскаржився в поліцію

Бійка у Харківській міськраді: заступник мера поскаржився в поліцію

Укрінформ
Заступник мера Харкова Андрій Руденко, який постраждав під час заворушень у міськраді у середу, написав заяву до поліції.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

"Заступник мера Харкова Андрій Руденко, який постраждав під час заворушень у міськраді, написав заяву до поліції. Заява зареєстрована у Журналі єдиного обліку правопорушень і приєднана до матеріалів кримінального провадження, відкритого 20 червня за фактом хуліганства", - зазначили у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня у приміщенні Харківської мерії почалися заворушення після того, як охорона не пустила до сесійної зали активістів "Національного корпусу". Під час бійки хтось застосував сльозогінний газ і кинув у фойє димові шашки. Активісти почали бити вікна, квіткові горщики, заблокували авто мера Кернеса у дворі мерії. До активістів вийшов заступник мера Руденко, але активісти оточили його і заштовхали у сміттєвий бак.

Читайте також: Погром у мерії Харкова: обласне СБУ відповіло на звинувачення Кернеса

За фактом подій у міськраді порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 "Хуліганство". Поки що ніхто не затриманий.

За словами директора департаменту інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрія Сидоренка, збитки від погрому - розбиті панно та колона на центральних сходах, пошкоджені двері та вікна, знищена половина галереї портретів голів міськради - складають понад 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-