Мер Дніпра за 25 хвилин провів сесію і вирішив питання з мітингувальниками

Мер Дніпра за 25 хвилин провів сесію і вирішив питання з мітингувальниками

Укрінформ
Чергова, 33-тя, сесія міськради Дніпра тривала лише 25 хвилин, та попри це депутати ухвалили низку важливих рішень, розглянувши 7 блоків питань.

Пришвидшити перебіг засідання вдалося завдяки плідній праці під час погоджувальної ради, сказав міський голова Борис Філатов на брифінгу відразу після сесії, повідомляє "Дніпровська панорама".

«Раніше на погоджувальну раду приходили представники фракцій і груп так званої більшості. Потім поступово, у міру заспокоєння політичного клімату в місті, почали долучатися й опозиційні депутати. Я переконаний, що коли ми – незалежно від політичних уподобань – прагнемо захищати інтереси територіальної громади, то не треба влаштовувати в залі балаган. Для обговорення найгостріших питань є, зокрема, депутатські комісії», – сказав Філатов. 

Основне рішення, яке ухвалили під час сесії, стосувалося допорогових закупівель у системі ProZorro. Йдеться про певні винятки для належного фінансування об’єднань домовласників, а також для проведення проектних робіт. Зміни стосуються також коштів депутатів міста, області та народних обранців. За словами міського голови, траплялися прецеденти, коли наприкінці бюджетного року народні депутати пропонували мільйонні суми на розвиток міста, однак через забюрократизовану процедуру ці кошти не могли освоїти. «Попри тиск на мене з боку виконавчих органів і депутатського корпусу, я сказав: «Такого не буде. 200 тисяч ми не повертатимемо», – заявив Філатов і додав: нині у Дніпрі діють чи не найсуворіші умови використання системи ProZorro.

Крім того, депутати ухвалили стратегію позиціонування й просування бренду Дніпра, створили управління, яке опікуватиметься культурною спадщиною міста, та інспекцію з питань паркування. А ще мерія прийняла у комунальну власність безгоспні мережі освітлення на більш як 300 вулицях.

Читайте також: Безлади у мерії Харкова: поліція відкрила кримінальне провадження

Під час сесії під будинком міської ради проводили пікетування батьки учнів школи №10, які вимагали скасувати заплановане будівництво багатоповерхівки на пришкільній території. Філатов запросив їх на понеділок у міськраду.  

“У понеділок чекаю батьків у себе в кабінеті. З документами. Батьки, приходьте. Образити не дам”, - написав він у соцмережі Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-