Тернопільські спиртовики перекрили трасу Тернопіль-Львів через арешт рахунків

Тернопільські спиртовики перекрили трасу Тернопіль-Львів через арешт рахунків

Укрінформ
Кілька десятків людей, представників ДП «Укрспирт», через арешт рахунків підприємства перекрили дорогу державного значення Тернопіль-Львів біля села Озерна.

Про це повідомляє місцевий телеканал.

«Біля села Озерна Зборівського району перекрили дорогу працівники ДП "Укрспирт", заводи якого розташовані на території всієї України, в тому числі на Тернопільщині», - йдеться у повідомленні.

Попри дощову погоду, люди ходять проїжджою частиною з плакатами – «Прийміть потрібні нам закони», «Новосілківське МПД – руки геть від Укрспирту».

Водночас, як повідомив голова об’єднаної організації профспілки працівників АПК в ДП “Укрспирт” Віталій Сосницький, галузева профспілка розпочала акції протесту по всій країні.

Читайте також: Мінекономіки пропонує підвищити ціни на алкоголь

«Ми розраховуємо на підтримку профспілкових комітетів агропромислового комплексу. Акції протесту та перекриття автомагістралей відбуваються у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Харківській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Сумській, Рівненській, Вінницькій областях. Сподіваємося, що уряд почує наші вимоги і ДФС та державна виконавча служба знімуть арешт з рахунків підприємства. Ми не можемо залишити без роботи і зарплати 5000 працівників, а держава не має права втрачати стратегічну галузь. Бюджет не дорахується 10 млрд грн акцизу», - пише Сосницький і додає: якщо вимоги трудових колективів не будуть почуті – працівники обіцяють наступного тижня блокувати урядовий квартал.

 24 квітня Державна фіскальна служба заблокувала рахунки Укрспирту майже на 187 мільйонів гривень. Йдеться також і про арешт майна, і штрафні санкції на суму близько 1,5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-