На суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення

На суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення

Укрінформ
Київський суд Полтави по справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців допитав трьох свідків захисту.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На суді були присутні самі Кернес і обидва його охоронці, їх адвокати, потерпілий Ряполов з адвокатом, спостерігачі ОБСЄ, представники звинувачення. Допитано трьох свідків захисту: експерт Центрального бюро судмедекспертизи Старовойтова і двох слідчих Генпрокуратури, які поїхали з минулого засідання через зайнятість. Експерт допитана у форматі відеоконференції. Вона сказала, що кров на серветці, судячи з групової приналежності, може належати потерпілому Ряполову, але підтвердити це можливо лише експертизою ДНК. Слідчий ГПУ Андрій Зубков на допиті сказав, що при взятті біозразків у Ряполова не був присутнім. У свою чергу, слідчий Юрій Бесчасний не пригадав обставин, пов'язаних з речдоками від компаній мобільного зв'язку", - заявили у суді.

Наголошується, що на засідання не з'явилися свідки звинувачення, хоча суд наказав прокурору забезпечити їх явку.

Чергове засідання призначено на 18 червня, на 11:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 4 червня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, перенесено: двоє з п'ятьох свідків - це слідчі ГПУ - виїхали із засідання, пославшись на невідкладні справи, але обіцяли прибути на наступне засідання.

29 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесли на 4 червня: не з'явився жоден з шістьох свідків звинувачення.

21 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців тривало лише 15 хвилин: жоден зі свідків не з'явився.

24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави доставлені четверо з 15 свідків звинувачення, решта - за межами України. Допитані свідки показали, що нічого не пам'ятають.

19 березня у Київському райсуді Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, вивчали речдоки, представлені стороною звинувачення, зокрема, серветку зі слідами крові потерпілого Сергія Ряполова, як речовий доказ його побиття. Адвокати відмовилися розглядати цей речдок, вважаючи, що його отримано без протоколу і дотримання правил зберігання. 

12 березня Київський райсуд Полтави за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть бути доказом у суді, оскільки отримані з порушенням закону.

Читайте також: Суд над Кернесом знову перенесли - із засідання пішли двоє свідків

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу "політично мотивованою" з боку його давнього опонента Арсена Авакова.

Типові відповіді свідків звинувачення, а їх понад 70, на питання держзвинувачення про події у Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю".

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-