У Житомирі пройшла акція за заборону хутряних ферм

У Житомирі пройшла акція за заборону хутряних ферм

Фото
Укрінформ
Під стінами Житомирської ОДА пройшла акція «Житомир проти кривавих хутряних ферм», яка зібрала близько сотні людей.

Учасники вимагали розірвати підписаний меморандум про будівництво норкової ферми у Коростишівському районі.

Зооактивісти вважають хутряні ферми не лише жорстким явищем через масове вбивство тварин, але й екологічно шкідливим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми виступаємо проти рішення ОДА щодо підписання меморандуму та відкриття хутряної ферми у Коростишівському районі. Крім того, що це звіряче вбивство тварин, це ще й страшна екологічна катастрофа для людей. Щороку при вирощуванні 10 тисяч голів залишатиметься близько 800 тисяч кілограмів відходів, які не будуть утилізувати, а зливатимуть у ріки й землю», - розповіла співорганізатор акції Юлія Петренко.

Активісти зібрали підписи проти відкриття зооферми та з вимогою розірвати меморандум з інвестором, які передадуть в обласну адміністрацію.

Координатор кампанії «Хутрооff», посланець доброї волі ОО в Україні Павло Вишибаба каже, що багато європейських країн приймають закони, які забороняють функціонування хутряних ферм, а тому є загроза, що закордонні інвестори масово перенесуть виробництво в Україну.

«Ми звертаємося до жителів Коростишівського району підніматися і не дозволити брудне виробництво. Великобританія, Австрія Нідерланди, Сербія, Чехія, Боснія і Герцеговина, Македонія вже прийняли законодавчі заборони на виробництво хутра. У багатьох країнах триває цей процес. То ж підприємці переїжджають в Україну, що загрожує нашій країні засиллям таких ферм».

Читайте також: Українська держава входить до числа найстаріших держав Європи

Як повідомлялося, 30 травня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав з данським інвестором меморандум про будівництво норкової ферми у Коростишівському районі, який передбачає будівництво ферми на 5 тис. маточних голів. За 5 років інвестор планує розширити ферму до 10 тис. тварин. Сума інвестицій становить 800 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-