У літака Ан-2 дорогою на фестиваль Porto Franko не витримали колеса

У літака Ан-2 дорогою на фестиваль Porto Franko не витримали колеса

Відео
Укрінформ
До Івано-Франківська опівночі прибув головний хедлайнер фестивалю Porto Franko – український літак Ан-2. Учасникам фесту довелось чекати його майже три години години, бо шини літака розірвались посеред дороги.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном розповіла прес-секретар фестивалю Юлія Острогляд.

«Головний хедлайнер фестивалю Porto Franko АН-2 прибув до Івано-Франківська опівночі. Замість запланованих трьох годин він їхав з міста Косів близько 6 годин поспіль. Чому так довго? Бо не витримували шини на колесах літака, який не звик пересуватись дорогою, а лише небом. Посеред  дороги шини "закипіли" і просто порвалися. Літак зупинився і чекав на нові колеса, які привезли з Косова. Вже далі, через кожні 2 години, колеса літака поливали холодною водою. Ніхто такої історії не очікував», - розповідає Острогляд.

Вона зауважила, що на площі, перед обласним драмтеатром організатори фесту зустріли літак з шоу «TAKE OFF» за участі оркестру радості і щастя Familia Perkalaba. Вже 13 червня Ан-2 буде основним музичним інструментом при виконанні футуристичної опери «Аерофонія» на стадіоні «Рух», де відбудеться відкриття фестивалю.

Читайте також: Концерти, 3D-декорації та рок: на Вінничині стартує фестиваль Operafesttulchyn

«Окрім того, у гвинтокрилі Мі-8, який вже кілька днів стоїть перед драмтеатром, відбудеться кілька перфоменсів. Втім, це ще не вся інсталяція. До Івано-Франківська прибудуть ще кілька гвинтокрилів», - каже Острогляд.

За її словами, вони будуть стояти на Майдані Шептицького та на території Палацу Потоцьких, які стануть головними локаціями візуальної частини фестивалю.

Як повідомлялося, фестиваль Porto Franko проходитиме в Івано-Франківську з 13 до 17 червня.

Фото: report.if.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-