Експертиза тіла харківського активіста підтвердила версію про самогубство

Експертиза тіла харківського активіста підтвердила версію про самогубство

Укрінформ
Судово-медична експертиза тіла 23-річного мешканця селища Есхар, що під Харковом, підтвердила первинну версію слідства: самогубство.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Харківській області.

"Судово-медична експертиза знайденого 5 червня у лісі тіла 23-річного мешканця селища Есхар не виявила ознак насильницької смерті. Таким чином, підтверджено первинну версію смерті людини: самогубство", - зазначили у відділі.

Проте, додали у поліції, досудове слідство буде проводитися об'єктивно, ретельно і неупереджено для встановлення всіх обставин трагедії.

Слідчі Чугуївського відділу поліції проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) із поміткою "самогубство" Кримінального кодексу України.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 червня мешканці селища Есхар Харківської області на мітингу зажадали чесного розслідування причини смерті активіста Миколи Бичка та відставки голови селищної ради.

Водночас, як сказав журналістам начальник Чугуївського відділу поліції Дмитро Гринчак, основна версія загибелі людини - самогубство, це випливає з огляду місця події.

5 травня близько 12:00 до Чугуївського відділу поліції звернулася 40-річна мешканка селища Есхар і повідомила про те, що її 23-річний син 4 червня о 16:30 пішов з дому і не повернувся. На пошуки було скеровано особовий склад райвідділу поліції. Близько 20:10 тіло загиблого без видимих ознак насильницької смерті було знайдене у лісосмузі неподалік від залізничного полотна.

Читайте також: Смерть активіста на Харківщині: місцеві жителі вимагають чесного розслідування

Микола Бичко, розповіли активісти групи "Ініціативна молодь Есхару", був активним членом громади Есхару і адміністратором цієї групи. Там він викладав пости про життя селища. Крім того, Бичко порушував проблему забруднення місцевих водойм, вів боротьбу із фактами корупції. Останній його пост був присвячений реконструкції місцевого джерела коштом коштів громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-