На Прикарпатті ще 6 ОТГ отримали земельні ділянки

На Прикарпатті ще 6 ОТГ отримали земельні ділянки

Децентралізація
Укрінформ
В Івано-Франківську голови шести об’єднаних територіальних громад підписали акти передачі земельних ділянок з державної у комунальну власність. Тепер громади можуть розпоряджатися землею на власний розсуд.

Про це розповіла Тетяна Данилів, радник з питань планування та управління ресурсами Івано-Франківського регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

«Це – важлива подія для шести об’єднаних громад, оскільки тепер вони зможуть самостійно розпоряджатися цими земельними ділянками і, відповідно, пізніше зможуть розробляти містобудівну документацію, яка буде слугувати розвитком територіальної громади. Для того, аби розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення, ОТГ достатньо лише зареєструвати ці земельні ділянки. Для стратегічного бачення розвитку територій громади можуть використати землі іншим чином, на свій розсуд», - зазначила Данилів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, земельні ділянки у комунальну власність отримали Дзвиняцька ОТГ, Витвицька ОТГ, Переріслянська ОТГ, Нижньовербізька ОТГ,  Брошнів-Осадська ОТГ та Ланчинська ОТГ. Загалом, об’єднаним громадам передано 427 земельних ділянок площею 2 396 га. 

«Однією з проблем у процесі децентралізації ми ставили питання наявності земельних угідь за межами населених пунктів. Не розпоряджатися ділянками, які б мали належати селу, було б неправильно. Нині нам треба не лише плескати у долоні і тішитися через те, що ми отримали ці землі, але й пам’ятати, що завтра наступає нове питання: як уміло їх використати. Тому треба вже розпочинати перемовини з інвесторами та громадою», - переконаний голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович.

Читайте також: Дніпропетровщина - лідер за кількістю і якістю створених ОТГ

Раніше земельні ділянки, які були у державній власності, отримали у користування Заболотівська та Космацька об’єднані громади.

В Івано-Франківській області діють 23 ОТГ, з яких 22 – сільські та селищні об’єднані громади і 1 – міська.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-