Мер Херсона пояснив, коли будуть гроші на програму розселення аварійних будинків

Мер Херсона пояснив, коли будуть гроші на програму розселення аварійних будинків

Укрінформ
Кошти з міського бюджету на реалізацію у місті шляхом співфінансування програми відселення мешканців аварійних будинків не будуть виділятися, допоки дану програму не затвердить Кабінет міністрів України.

Про це Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко заявив у вівторок на сесії Херсонської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, поки Кабінет міністрів не затвердить цю програму, нам немає ніякого сенсу виділяти гроші", - сказав Миколаєнко.

На сесії представниця мешканців будинків "гнучкої схеми" попросила депутатів прийняти рішення про виділення із міського бюджету для реалізації цієї програми 20 млн гривень.  "Якщо буде це ваше рішення, Київ обов'язково виділить гроші на цю програму. Я благаю від всіх будинків "гнучкої схеми", наголосила вона.

Згідно з оприлюдненою на сесії інформацією, мова наразі не йде про те, щоб саме сьогодні виділити ці гроші. Їх треба лише передбачити у програмі, щоб було прийнято урядове рішення про виділення на її реалізацію коштів з держбюджету.

Читайте також: "Дві руки дрогнули": міськрада Херсона провалила рішення про червоно-чорний прапор

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2017 року Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримав співфінансування з Державного бюджету програми відселення у Херсоні мешканців житлових будинків так званої гнучкої конструктивної схеми.

Багатоповерхові будинки так званої гнучкої схеми (будинки без фундаментів) були зведені у Херсоні у 60-х роках минулого століття як тимчасове житло і  наразі перебувають в аварійному стані. Загалом таких будинків було споруджено у місті більше 20-ти. У 2013 році Херсону планувалось виділити з резервного фонду державного бюджету 56,4 млн гривень на будівництво житла для мешканців двох найбільш аварійних багатоповерхівок. Це будинки по вулиці Р. Люксембург, 1а та проспекту Будівельників, 1а, в яких мешкали на той час 135 сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-