Режисер фільму

Режисер фільму "Міф" Леонід Кантер застрелився - джерело

Укрінформ
Поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства 36-річного чоловіка в одному з сіл Бахмацького району.

Про це Укрінформу повідомив начальник сектору комунікації ГУНП в Чернігівській області Сергій Бриль.

"Учора ввечері поліція отримала повідомлення, що в домоволодінні одного з сіл Бахмацького району здійснив самогубство 36-річний чоловік. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила тіло чоловіка з наскрізним вогнепальним пораненням у щелепу, вилучила зброю, з якої він застрелився, і передсмертну записку", - розповів речник.

Читайте також: На Херсонщині знайшли повішеним поліцейського

Бриль додав, що за фактом самогубства поліція відкрила кримінальне провадження, за яким і веде розслідування. Зокрема, розпитує родичів, що могло довести чоловіка до такого крайнього кроку.

За інформацією джерел Укрінформу, цим чоловіком був відомий український кінорежисер, власник мистецького хутора Обирок, засновник фестивалів "Хліб своїми руками", "Мама Африка" та інших Леонід Кантер.

Кантер - український продюсер, режисер, мандрівник та письменник - народився в Києві 27 липня 1981 року. На першому курсі університету (1998 рік) працював журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України. У 2003 році заснував кіностудію "Лізард філмс", яка зняла близько 50 короткометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок. Серед найвідоміших кіноробіт режисера: фільм про кіборгів Донецького аеропорту "Добровольці Божої чоти" та "Міф" – стрічка про загиблого на Донбасі українського оперного співака Василя Сліпака.

У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області та перетворив його на мистецький центр - творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята. Серед найвідоміших - фестиваль "Хліб своїми руками" та перший афроетнічний фестиваль "Мама Африка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-