На Чернігівщині відкриють музей

На Чернігівщині відкриють музей "Слово о полку Ігоревім" з колекції Воїнова"

Укрінформ
Ключовою подією літературно-мистецького фестивалю "Нетлінне Слово", який у суботу, 2 червня, вже всьоме відбудеться в місті Новгороді-Сіверському Чернігівської області, стане відкриття музею "Слово о полку Ігоревім" з колекції Святослава Воїнова"

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керуюча справами Новгород-Сіверської міськради Людмила Ткаченко.

"У будівлі міської бібліотеки ми відкриваємо музей "Слово о полку Ігоревім" з колекції Святослава Воїнова" - нашого земляка, кандидата філологічних наук і відомого дослідника видатного твору. Він багато років збирав усе, що стосувалося "Слова..." - книги, рукописи, картини, листи, вирізки з газет і жив ідеєю створення такого музею. Унікальну колекцію дослідника місту люб’язно передали його діти", - розповіла вона.

Читайте також: У Кам'янці влаштують масштабні середньовічні гуляння

За словами Ткаченко, зібрання Воїнова налічує до 15 тисяч одиниць. Все це зберігатиметься в бібліотеці, а в музеї, під який відвели велику залу, розмістять лише частину експонатів. Час від часу експозицію оновлюватимуть.

На свято запрошено багато гостей, у тому числі, письменників, які є традиційними учасниками фестивалю, з Чернігівської, Київської та Сумської областей.

Після відкриття музею на території Спасо-Преображенського монастиря  присутнім покажуть театралізоване дійство, головними персонажами якого будуть давньоруський князь Ігор та його вірна дружина Ярославна. Продовжать програму урочистості та святковий концерт у міському парку ім. Т.Г.Шевченка. Там же зранку працюватимуть виставки робіт художників і народних майстрів, виїзна торгівля, аніматори для дітей.

Музей "Слово о полку Ігоревім" у Новгороді-Сіверському буде вже другим з такою назвою. Адже з 1990 року в місті працює однойменний історико-культурний музей-заповідник, відкритий за ініціативою того ж Воїнова, до складу якого входять усі архітектурні пам’ятки. Назва бібліотечного музею відрізнятиметься лише приписом "...з колекції Святослава Воїнова".

Організатором і меценатом створення музею став депутат Чернігівської обласної ради Сергій Сергієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-