Суд над Кернесом перенесли – знову не прийшли свідки

Суд над Кернесом перенесли – знову не прийшли свідки

Укрінформ
Київський райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, переніс засідання через те, що не прийшов жодний свідок обвинувачення.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні був присутній сам Кернес, його адвокати, а також прокурори і один постраждалий Сергій Ряполов, другий постраждалий - Олександр Кутянін до суду не прийшов. На суді були присутні представники ОБСЄ. Водночас, до суду не прийшли свідки обвинувачення. Як результат, засідання перенесено на 4 червня", - відзначили в суді.

На засіданні, додали в суді, сторона захисту попросила суд розібратися, коли до суду прийдуть ті шість свідків обвинувачення.

"Кернес підтримав вимогу захисту щодо допиту свідків обвинувачення, які не прийшли, підкресливши, що обвинувачення визнає, що допит свідків завершено, суд зможе продовжувати вивчення матеріалів доказової бази", - пояснили в суді.

Однак, додали в суді, прокурор Олександр Ганілов заявив, що відмовлятися від решти свідків не має наміру.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 травня засідання Київського райсуду Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року, тривало всього 15 хвилин: жоден зі свідків не прийшов, хоча суддя Антонов зобов'язав обидві сторони процесу забезпечити явку своїх свідків.

Суд було перенесено на 29 травня. Залишаються недопитаними 7 свідків захисту і 9 - обвинувачення.

Читайте також: Суд у справі Кернеса тривав всього 15 хвилин

24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави були доставлені четверо з 15-ти свідків обвинувачення, решта, як стало відомо, перебувають за межами України.

2 квітня на засідання у справі Кернеса не прийшов жоден свідок обвинувачення. Прокурор попросив суд застосувати щодо решти 15-ти свідків примусовий привід.

12 березня Київський райсуд Полтави за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть бути доказом у суді, оскільки отримані з порушенням закону.

Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкриміновані йому злочини і називає цю справу "політично мотивованою" з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-