Втручання Президента врятувало миколаївське підприємство від скорочення штату

Втручання Президента врятувало миколаївське підприємство від скорочення штату

Укрінформ
Генеральний директор ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» після розмови з Президентом Петром Порошенком передумав скорочувати своїх працівників і відмінив відповідний наказ.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«Виконуючи доручення Президента України Петра Порошенка, генеральний директор державного підприємства НВКГ «Зоря»-«Машпроект» Костянтин Картошкін 24 травня скасував свій наказ від 12 квітня «Про впорядкування чисельності персоналу», яким передбачалося скорочення кількості працівників», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 23 травня, під час перебування з робочою поїздкою у Миколаєві Президента України, працівник заводу поскаржився йому на заплановані масові скорочення штату. Глава держави дав доручення розглянути можливість уникнення звільнень. Порошенко рекомендував директору «Зоря»-«Машпроект» звернутися до керівництва держконцерну «Укроборонпром» з тим, щоб віднайти можливості для фінансової підтримки підприємства.

Читайте також: Інженера «Зоря-Машпроект» арештували за спробу продажу обладнання Росії

«Я знаю про непросту ситуацію на підприємстві у зв'язку із втратою російських ринків. Поставка турбін для військово-морського флоту Російської Федерації була правильно заборонена моїм рішенням і рішенням РНБО. Після цього була складна ситуація з виходом на ринки третіх країн, але ви дуже добре попрацювали в Індії та інших країнах. Моя позиція: зараз усе виробництво України зі свічкою або з ліхтарями шукає працівників. Якщо їх зараз звільнити - ви їх потім не знайдете. Я впевнений, що за рік – півтора замовлення для «Зорі» ми відновимо. Ми повинні зберегти трудовий колектив, тому що «Зоря» - це перлина машинобудування України, і розкидатися ні виробничими потужностями, ні трудовим колективом ніяк не можна», - сказав Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-