У центральній та історичній частині міст проектуватимуть лише підземні автостоянки

У центральній та історичній частині міст проектуватимуть лише підземні автостоянки

Укрінформ
Нові державні будівельні норми передбачають можливість проектування у центральних та історично сформованих районах міст виключно підземних парковок для автомобілів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Вулиці, безпечні та комфортні для людей, – такий принцип діє у більшості цивілізованих країн Європи та світу. Проте сьогодні у нас в Україні громадська та житлова забудова, особливо в історичному центрі міст, дуже перевантажена надмірними та хаотичними парковками автомобілів. Це погіршує екологію і створює можливу небезпеку для пішоходів. Тому в нових ДБН щодо планування та забудови територій ми ввели зміну, яка допускає проектування у таких частинах міст виключно підземних автостоянок», - сказав заступник міністра.

За його словами, це звільнить історичні місця та центр від надмірної кількості припаркованих машин і створить комфортні умови як для пішоходів, так і водіїв, які зможуть залишити свій транспорт у спеціально відведених для цього місцях.

Відповідно до цих ДБН, також забороняється організація парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Так, гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів та міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови.

Читайте також: В Україні заборонять "розмічати" тротуари під паркування

Зазначається, що оновлений ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджено і буде опубліковано найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-