Проект Північного об’їзду Львова буде готовий до кінця року - Укравтодор

Проект Північного об’їзду Львова буде готовий до кінця року - Укравтодор

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України розробляє проектну документацію Північного об'їзду Львова, що має бути завершена до кінця 2018 року. Будівництво Північного об'їзду стане частиною транснаціонального коридору GO Highway.

Про це повідомляється на сторінці Укравтодору у Facebook.

"Розпочато розробку основних проектних рішень Північного об’їзду Львова, що поєднає міжнародну трасу М-06/Е40 Київ–Львів-Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 та М-11/Е40", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією на сайті служби автомобільних доріг у Львівській області, розробка документації для майбутнього будівництва, за умовами договору, повинна бути завершена до кінця поточного року.

Як зазначається, проект Північного об’їзду Львова включає будівництво нової автомобільної дороги першої категорії з чотирма смугами руху – по дві смуги у кожен бік. На дорозі передбачено будівництво 1 моста, 3 естакад та 2 транспортних розв’язок з двох рівнів.

Протяжність нової ділянки дороги становитиме 24 км проти 45 км нинішнього південного об’їзду. Максимальна дозволена швидкість руху на цій дорозі складатиме 130 км/год.

Північний об’їзд Львова стане частиною транснаціонального коридору GO Highway, який поєднає українські чорноморські порти Великої Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Читайте також: Омелян доручив терміново організувати ремонт доріг на Миколаївщині

В Укравтодорі наголосили, що завдяки Північній об’їзній дорозі знизиться навантаження на Південну окружну дорогу Львова, зменшиться кількість транзитного транспорту через Львів, стане зручнішим сполучення для жителів передмість Львова, покращиться екологічна ситуація в регіоні.

"На даний час проектною організацією вже завершені польові топогеодезичні роботи по всій протяжності проектної ділянки і розробляються основні проектні рішення", - інформують у Держагентстві.

Згідно з домовленістю із Європейським Інвестиційним Банком, з квітня поточного року забезпечена співпраця проектної організації з інженером-консультантом — компанією “PPM Ltd”.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував тендер на розробку проектної документації з будівництва Північної об’їзної автомобільної дороги Львова в рамках розвитку транспортного коридору Балтія - Чорне море "GO Highway" (Гданськ - Одеса).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-