Штаб ЗСУ заперечує

Штаб ЗСУ заперечує "вибухове знищення" боєприпасів у Балаклії

Укрінформ
Знищення пошкоджених боєприпасів на технічних територіях арсеналу поблизу Балаклії, де 3 травня пожежа спричинила детонацію боєприпасів, у цьому році вибуховим способом не проводилося.

На цьому у п’ятницю наголосив начальник Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Кравчук, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ

«У 2018 році знищення вибуховим способом боєприпасів не проводили, тому що не надали місцеві органи самоврядування погодження на проведення знищення на військовому полігоні поблизу села Борщівка», - повідомив Кравчук.

Він нагадав, що раніше знищення вибухонебезпечних предметів, які були вилучені із адміністративних та технічних територій арсеналу, з територій по периметру військової частини та з житлових районів міста Балаклія після надзвичайної події від 23 березня 2017 року, військові сапери, за погодженням місцевих органів самоврядування, здійснювали на території військового полігону поблизу села Борщівка у піщаному кар’єрі з дотриманням необхідних вимог безпеки.

Читайте також: Міноборони: через пожежу на арсеналі в Балаклії нікого не відстороняли

Загалом групами розмінування у 2017 році було піднято, знешкоджено і транспортовано до місць тимчасового зберігання понад 344 тисячи вибухонебезпечних предметів. Це дало можливість у 2017 році очистити від вибухонебезпечних предметів понад 70 відсотків території арсеналу.

«Вже протягом 2018 року групами розмінування було очищено 5 гектарів технічної території, розміновано, піднято і знешкоджено або транспортовано до місць тимчасового зберігання боєприпасів 8715 вибухонебезпечних предметів. Орієнтовний термін завершення робіт з розмінування технічної території, яка залишилася, - до кінця цього року», - наголосив Кравчук.

Він нагадав, що з 28 грудня 2017 року, у зв’язку із заморозками та снігопадами, процес розмінування технічних територій Балаклії було призупинено з міркувань безпеки. Роботи з очищення технічної території арсеналу були відновлені з квітня 2018 року, до їх проведення було залучено 12 груп розмінування та 18 одиниць техніки, ще 5 груп та 10 одиниць техніки знаходяться у резерві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-