У Бахмуті за участю посла Японії висадили Алею сакур

У Бахмуті за участю посла Японії висадили Алею сакур

Фото
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області за участю Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Шігекі Сумі висадили Алею сакур.

Про це у середу повідомили в Департаменті  інформаційної  та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«2 травня 2018 року з метою зміцнення дружніх взаємовідносин і співробітництва між Україною та Японією, за участю Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Шігекі Сумі, першого заступника голови Донецької ОДА Євгена Вілінського, місцевої влади, молоді, громадськості і мешканців Бахмуту, на площі Свободи  висадили Алею сакур», - йдеться у повідомленні.

В ОДА нагадали, що цьогоріч виповнюється 26 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Оскільки сакура є символом Японії, у 2017 році Посольство Японії під егідою «Року Японії в Україні» започаткувало кампанію із висадження дерев сакури по всій території України.

Читайте також: По всій Україні зацвіли сакури, висаджені посольством Японії - Шігекі Сумі

«Сакура – не тільки символ Японії, а й символ плідної співпраці, допомоги та дружби між Україною та Японією», – зазначив на заході посол Шігекі Сумі.

Після вітань почесних гостей свята присутні встановили пам’ятну табличку «Алеї сакур» та висадили символи Японії – дерева сакури на центральній площі міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-