Гройсман обіцяє європейську систему управління дорогами

Гройсман обіцяє європейську систему управління дорогами

Укрінформ
Кабмін в рамках проектів масштабного оновлення дорожнього господарства запроваджує європейську систему управління галуззю.

Йдеться про запровадження чітко окреслених вимог до проведення робіт, визначення відповідальності, формування дорожнього бюджету і системи контролю використання коштів. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляється на Урядовому порталі.

«Ми заклали фінансові основи подальшого розвитку. Це, передусім, можливості децентралізації, яка дозволяє наповнювати місцеві бюджети, а отже, фінансувати дорожні проекти на місцях. А також Дорожній фонд, який забезпечує гарантоване, прогнозоване фінансування”, - сказав Гройсман.

Вперше, наголосив він, визначено чітку відповідальність за утримання доріг і план будівництва на 5 років.

Глава уряду нагадав, що цього року розподіл відповідальності наступний: 123 000 км доріг місцевого значення – відтепер пряма відповідальність обласних держадміністрацій. За 46 985 км доріг державного значення відповідає Укравтодор. А за 250 000 км доріг у населених пунктах відповідають органи місцевої влади, передусім муніципалітети. Окрема стаття фінансування – 2,6 млрд грн – програма безпеки доріг.

«З минулого року ми втілюємо інженерні рішення, приміром, сповільнення руху на в’їздах у населені пункти, по деяких областях облаштовано нові підсвітлені червоно-білі пішохідні переходи, організовано пішохідні переходи із острівками безпеки. Всі ці вимоги прописані в програмі «500-500-1000», яка і передбачає системне будівництво безпечних переходів, острівців безпеки та розв’язок», - зазначив Прем’єр-міністр. 

Читайте також: Ремонт Шулявського мосту: киянам нагадали про об’їзні шляхи

Глава уряду наголосив на значному обсязі ремонту доріг за останні 4 роки. Зокрема, за його словами, якщо в 2014 році відремонтовано всього 120 км доріг, то в 2017-му – вже 2177 км. Якщо раніше ремонти проходили безсистемно, то зараз вони проводяться переважно за маршрутним принципом, що дає додатковий стимул економічному розвитку цілих регіонів країни, підкреслив Гройсман.

Він переконаний, що при правильному управлінні ефект буде відчутний вже за короткий проміжок часу, а повне відновлення господарства відбудеться за 5-10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-