Мінрегіон пропонує перехоплюючі велопарковки біля станцій метро

Мінрегіон пропонує перехоплюючі велопарковки біля станцій метро

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку оновлює державні будівельні норми, зокрема, вносить зміни в частині удосконалення системи велосипедного руху.

Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій", повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, інформує Урядовий портал.

«В Україні на відміну від багатьох країн Європи та світу практично відсутня організована система велосипедного руху - немає окремих велодоріжок та стоянок, перехоплюючих велопарковок, хоча це чудова альтернатива громадському транспорту. Щоб забезпечити велосипедний рух в Україні та поєднати його з існуючою транспортною мережею, у новому ДБН щодо планування та забудови територій передбачено організацію інфраструктури велосипедного руху, в тому числі, зазначається доцільність облаштування перехоплюючих велопарковок, зокрема біля станцій метро, автовокзалів та інших транспортно-пересадочних вузлів. На таких велопарковках можна залишити свій велосипед перед тим, як зайти у метро, або взяти його в оренду і потім залишити біля іншої зручної станції. Це те, що зараз успішно працює в Європі, і ми повинні це також впроваджувати», — сказав він.

Організація перехоплюючих велопарковок дозволить українцям заощаджувати час та кошти на проїзд, а також зменшить кількість заторів та автомобілів на дорогах, зробить вільнішим громадський транспорт.

Згідно з новим ДБН, кількість місць на перехоплюючих велостоянках визначається розрахунком: 0,1% від користувачів станції, але не менше ніж 10 паркомісць. Відстань від перехоплюючої велостоянки до входу на станцію не повинна перевищувати 30 м, в стиснених умовах дозволяється розташовувати велосипедну стоянку на відстані до 100 м від входу на станцію.

Читайте також: У КМДА розповіли, коли і за якими цінами почне працювати велопрокат

ДБН «Планування і забудова територій» затверджений і буде опублікований найближчим часом.

Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-