Суд відсторонив від посади мера Скадовська

Суд відсторонив від посади мера Скадовська

Укрінформ
У вівторок рішенням Апеляційного суду Херсонської області Скадовського міського голову Олександра Яковлєва відсторонено від займаної посади.

Про це сам мер Скадовська поінформував на своїй сторінці у Facebook.

"Суд залишив рішення (Скадовського районного суду - ред.) про відсторонення мене від посади без змін. До моменту офіційного отримання рішення суду (Апеляційного суду Херсонської області - ред.), я працюю. З наступного дня після отримання обов'язки буде виконувати секретар. До нових виборів, або до відміни рішення суду у Верховному суді. Боротьба продовжується", - розповів Яковлєв.

Він також подякував всім, хто підтримував його під час судового розгляду даної справи.

Читайте також: Депутати Миколаївської облради не проголосували за недовіру губернатору

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2017 року Скадовський районний суд виніс постанову, якою визнав Скадовського міського голову Олександра Яковлєва винним у вчиненні адміністративного правопорушення, зобов'язав стягнути з нього шраф у сумі 6,8 тис. гривень та позбавив його права обіймати посаду Скадовського міського голови терміном на 1 рік. Ця постанова була прийнята на підставі чотирьох протоколів, складених стосовно міського голови Яковлєва за фактом закупівель Скадовською міською радою у 2016 - 2017 роках канцелярських товарів на загальну суму 1 тис. 167 гривень в магазині його дружини. На переконання прихильників Яковлєва, прийняте Скадовським судом рішення по даній справі є неадекватним щодо зазначеної невеликої суми, на яку були закуплені канцтовари. Яковлєв подав апеляцію на рішення Скадовського районного суду до Апеляційного суду Херсонської області. Судові засідання Апеляційного суду по цій справі кілька разів переносилися. Зокрема, для надання і вивчення нових документів по даній справі та через хворобу судді.

Місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення. Скадовськ разом із селом Красне та селищем міського типу Лазурне входять до Скадовської курортної зони. Розвиток цього міста бачать на Херсонщині як Всеукраїнської дитячої оздоровниці.

Фото: Kherson.life

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-