Справа Кернеса: 15 свідків доставлять у суд примусово

Справа Кернеса: 15 свідків доставлять у суд примусово

Укрінформ
На засідання Київського райсуду Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану, не з'явився жоден свідок звинувачення.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"У залі - мер Харкова Геннадій Кернес і двоє його охоронців, які проходять у справі. Також присутній один з потерпілих у справі - Сергій Ряполов. Другого потерпілого, Олександра Кутяніна, в залі немає. Є представники ОБСЄ. Жоден свідок звинувачення не з'явився", - зазначили у суді.

На минулому засіданні, додали в суді, учасники процесу вивчали речові докази: "Сьогодні повинні були продовжити допит свідків звинувачення".

"Прокурор Олександр Ганілов пояснив суду, що більш як половина свідків звинувачення не відповідає на телефонні дзвінки, ще двоє не можуть бути присутніми через погане самопочуття. На деяких чекав транспорт, щоб привезти до суду, але ніхто не прийшов у призначений час. Прокурор просить, щоб суд застосував проти свідків примусовий привід і перейшов до допиту свідків захисту", - пояснили у суді.

Водночас представники захисту наполягають на тому, щоб прокуратура забезпечила своїх свідків, інакше це буде затягування процесу: "Адвокат Юлія Плетньова заявила, що допитані раніше 60 свідків звинувачення говорили, що нічого не знають і не бачили".

У результаті, суд прийняв рішення застосувати примусовий вирок щодо всіх 15 свідків звинувачення і залишив без розгляду клопотання прокуратури про зміну порядку розгляду справи.

Наступне засідання відбудеться 23 квітня об 11:00.

Читайте також: На суд у справі Кернеса не з'явилися обидва потерпілі

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 березня у Київському райсуді Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, вивчали речові докази, надані стороною звинувачення, зокрема, серветку із слідами крові, надану потерпілим Сергієм Ряполовом, як речовий доказ його побиття. Адвокати відмовилися розглядати цей речовий доказ, вважаючи його отриманим без протоколу і без дотримання правил зберігання.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-