Ще одне українське місто відмовиться від маршруток

Ще одне українське місто відмовиться від маршруток

Укрінформ
Тернопільська міська рада ухвалила рішення, завдяки якому замість маршруток у місті з'являться великі автобуси.

Станеться це завдяки договору лізингу, яке має укласти комунальне підприємство "Тернопільелектротранс", повідомляє "Лівий берег".

Як розповів міський голова Тернополя Сергій Надал, таким чином у місті працюватимуть 110-120 великих автобусів на газі, розрахованих на 80-100 місць.

"Це, по-перше, здешевить їхню експлуатацію. По-друге, значно покращить екологічну ситуацію в місті через зменшення викидів в атмосферу", – переконує мер.

Читайте також: Файне місто презентувало нову атракцію для туристів

Перші великі автобуси планують випустити на маршрут за кілька місяців.

Нагадаємо: 10 січня більшість маршрутних автобусів у Тернополі не вийшли на рейси. Водії відмовилися працювати через введення електронної оплати проїзду. 22 січня всім їм вручили листи-повідомлення про припинення їх діяльності з 1 лютого. Після цього часу в місті залишаться тільки комунальний транспорт і ті перевізники, які зможуть забезпечити якісний сервіс.

Також від маршруток відмовляється Львів. Там 22 березня міськрада підтримала петицію про повну відмову від малих автобусів і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. Заплановано, що за п'ять років Львів перейде на великі автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-